Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Projecten archief

Eendracht werkt graag aan verschillende projecten waarbij we leden én publiek mee verrassen. Omdat elk project anders is werken we telkens samen met anderen om het project uit te voeren. Enkele voorbeelden van projecten zijn:
 
The Armed man
Op zondagmiddag 19 oktober 2014 heeft het fanfare-orkest van Eendracht Winterswijk het indrukwekkende The Armed Man uitgevoerd, samen met een groot koor en tevens een aantal zangsolisten. The Armed Man is in 1999 door Karl Jenkins geschreven als eerbetoon aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, maar later, met recht uitgegroeid tot een anti-oorlogsstuk.
The Armed Man is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.
 
Music4Life
Met dit project geven we kinderen en jongeren de kans om te schitteren in het theater. Eendracht werkt hierbij samen met de Kon.W.O.V., Winterswijkse scholen, bedrijven en veel vrijwilligers. Na een intensieve voorbereiding treden basisschoolkinderen of jongeren op tijdens een grootschalig evenement. Met de opbrengst van de kaartverkoop helpen we kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In het voorjaar van 2016 is het volgende evenement. Wil je meer weten? Ga naar de projectsite www.music4life-Winterswijk.nl 
 
Jubileumconcert
Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de vereniging gaf het fanfare-orkest een jubileumconcert met als titel "Vrienden van Eendracht". Door de jaren heen zijn verschillende muzikanten uit onze vereniging professioneel muzikant geworden en tijdens dit concert kwamen zij weer terug om samen met ons te spelen. Op onze YouTube-pagina is een compilatie-filmpje van dit concert te zien.
 
Heaven on Earth
De compositie Heaven on Earth van Maurice Hamers wordt regelmatig op concoursen door verenigingen in de Eerste Divisie gespeeld. Deze compositie was onderdeel van ons project rondom het thema 'vrede en vrijheid, in woord en muziek'. Voor dit project werkten we samen met Huub Oosterhuis, Antoine Oomen, Nationaal Comité 4 en 5 mei en projectkoor Oaze. Naast de compositie van Maurice Hamers zijn ook vier koralen van Huub Oosterhuis & Antoine Oomen bewerkt voor HaFaBra en vrij verkrijgbaar. 
 
United in Concert
Ons opleidingsorkest Unity is in staat om een avondvullend programma te verzorgen. Daar zijn wij trots op. Door de jongeren in dit orkest de vrijheid te geven zelf deze avonden te organiseren ontstaan verrassende projecten. United in Concert is hier een mooi voorbeeld van. Na gastlessen op scholen voor voorgezet onderwijs, het maken van eigen arrangementen, samenstellen van een combo van jonge, talentvolle muzikanten, benaderen van sponsoren en uitvoeren van de hele organisatie overdonderde Unity een bomvolle zaal met hun enthousiasme. In januari 2015 pakte Unity daana uit met een Nieuwjaarsconcert en op 2 april 2016 werd de "trilogy" afgesloten met Unity at the movies, een op filmmuziek geïnspireerd concert.