Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Afwisselend D-examenconcert van Tamar te Paske

D-examen doen is een belangrijk moment in het leven van een amateurmuzikant. Voor Tamar te Paske van muziekvereniging Eendracht is het zover! Op vrijdag 22 juni aanstaande legt zij samen met Eendracht haar openbare D-examen af, het hoogst haalbare als amateurmuzikant. Ze speelt dan samen met het orkest een solo-werk voor bugel. Het concert vindt plaats in gebouw Wilhelmina in Kotten en begint om 20.00 uur.

Het mooiste instrument
Tamar speelt inmiddels al heel wat jaren bij Eendracht. Het openbare D-examen is het afsluitende examen om haar D-diploma in ontvangst te mogen nemen. Op vrijdag de 22e speelt zij het bugelwerk Concertino voor Flugelhorn, een solowerk voor bugel en orkest. Tijdens deze avond is de examinator aanwezig om haar spel te beoordelen. Over de bugel en muziek maken vertelt ze: “de bugel vind ik het mooiste instrument omdat het een mooie zachte klank heeft. Het instrument is heel geschikt voor melodieuze stukken. Dat vind ik ook leuk en mooi om te spelen. Verder vind ik muziek maken heel erg leuk omdat het zorgt voor veel contact met vrienden en dat gevoel is bij Eendracht heel duidelijk aanwezig.” Naast dit solowerk speelt Tamar samen met de bugelsectie een werk dat componist Rob Goorhuis schreef voor twee bugelchoirs.

Jonge muzikanten in de spotlights

Rondom het examen van Tamar heeft Eendracht een divers en afwisselend programma samengesteld. Ook andere jonge muzikanten doen daarbij een duit in het zakje. Op deze manier krijgen ze meer ervaring in solospel of het spelen in een ensemble, en kunnen ze vast ervaring opdoen voor een solo-optreden tijdens een examen. Zo speelt Loïs Hieltjes (sopraan sax) samen met een dubbel saxofoonkwartet. Maaike Weevers (euphonium) en Caya Hieltjes (bugel) spelen samen met Mellow Brass, een koperensemble van Eendracht. En ook Mart Ebbers (slagwerk) laat samen met de Ritmische Rakkers horen wat hij in zijn mars heeft. Tot slot speelt ook het orkest als geheel een aantal mooie werken waarbij diverse muzikanten hun solistische kwaliteiten laten horen.

Welkom op 22 juni

Het concert op vrijdag 22 juni begint om 20.00 uur en vindt plaats in gebouw Wilhelmina in Kotten. De entree is € 5,-. Iedereen die het leuk vindt om te komen kijken en luisteren, is van harte welkom!

e-max.it: your social media marketing partner