Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Bevrijdingsconcert door Unity

Aanstaande zaterdag 5 mei geeft Unity een Bevrijdingsconcert in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk. Het opleidingsorkest van muziekvereniging Eendracht Winterswijk speelt mooie en gevarieerde muziek. En sluit daarmee Bevrijdingsdag op prachtige manier af. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop op de avond zelf en kosten € 5,-.

Unity bestaat uit ongeveer 40 leden die allemaal nog niet zo heel lang bezig zijn met muziek maken maar wel allemaal hun A-diploma hebben. Het is een mix van jonge muzikanten en volwassenen die op latere leeftijd (weer) zijn begonnen met muziek maken. Het programma van die avond is net zo gevarieerd voor deze bijzondere dag. Sommige nummers zijn direct afgeleid van het thema oorlog, vrede, en het vieren van vrijheid. Andere passen hier perfect in en zorgen voor een mooie afwisseling.

Mag ik dan bij jou
Zo speelt Unity het nummer Bellum Belgicum zijn. Voor dit werk was een verhaal dat zich afspeelde in de tachtig jarige oorlog een belangrijke inspiratiebron. Ook staat Imagine van John Lennon op het programma. Dit nummer kent waarschijnlijk iedereen wel en als je goed naar de tekst luistert, begrijp je waarom dit op deze dag niet ontbreken mag. Een meer recent nummer dat Unity uitvoert is het lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Speciaal voor deze avond maakte de enthousiaste en gedreven dirigent Gerd Wensink een arrangement voor het orkest. Daarnaast zijn er nummers te horen die niet direct een relatie hebben met bevrijdingsdag, maar deze zorgen wel voor een zeer afwisselend en boeiend programma.

Maaike Weevers zingt
Bij een aantal nummers speelt Unity samen met een combo van gitaar, basgitaar, keyboard en drums dat het orkest perfect aanvult. En sommige muzikanten hebben meerdere muzikale talenten. Maaike Weevers, die in het orkest euphonium speelt, zingt deze avond een aantal prachtige liedjes. Kortom, het belooft een gevarieerde avond te worden.

Iedereen is van harte welkom in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk op 5 mei. Het concert start om 20:00 uur. Een kaartje kost slechts €5,00 en is te koop op de avond zelf voor aanvang van het concert.

 

e-max.it: your social media marketing partner