The Armed Man PDF Afdrukken

Project
Op zondagmiddag 19 oktober gaat het fanfare-orkest van Eendracht Winterswijk het indrukwekkende The Armed Man uitvoeren, samen met een groot koor en tevens een aantal zangsolisten. Op de achtergrond worden de bijbehorende filmbeelden geprojecteerd. Het concert begint om 15.00 uur in de Jacobuskerk in Winterswijk. 

The Armed Man is geschreven als eerbetoon aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, maar later, met recht uitgegroeid tot een anti-oorlogsstuk.

Het stuk en de beelden tonen de wreedheid, het verval en de waanzin van een oorlog, maar eindigt met een positieve noot, namelijk een mars en intense roep voor de vrede.

Eendracht zal in de aanloop naar dit concert samenwerken met middelbare scholen en CKV lessen verzorgen om zo de jeugd zowel bij dit onderwerp alsook bij de muziekkunst in het algemeen te betrekken.

Koor
Uiteraard zoeken we voor dit project veel zangers. Hieronder is de praktische informatie te lezen. 

- 1e repetitie: vrijdag 6 juni, 19.45 - 22.00 uur, in de Jacobuskerk in Winterswijk (Misterstraat 18, tegenover de Hema). Parkeergelegenheid is er onder andere tegenover het oude raadhuis, op de Markt, achter de Rabobank en aan de Tuinstraat. 

- vrijdag 13 en vrijdag 20 juni: 19.45 - 22.00 uur, repetities in de Harmonie in Winterswijk, Groenloseweg 60. Naast de zaal is parkeergelegenheid. 

- vrijdag 27 juni: 19.45 - 22.00 uur, repetitie in de Jacobuskerk.

Vervolgens gaan we na de zomer verder:

- vrijdag 5 september: aftrap voor koor en orkest, in ons verenigingsgebouw de Klephoorn in Winterswijk (Laan van Hilbelink 6), inclusief dvd-beelden. 

- zaterdag 6 september: 10.00 - 16.00 uur, koor-repetitiedag, de Klephoorn. 

- vrijdagen 12, 19, 26 september en 3, 10 en 17 oktober: 19.45 - 22.00 uur, repetities in de Jacobuskerk, waarvan de laatste(n) samen met orkest.

- zondag 21 september: 13.00 - 18.00 uur, repetitie voor koor en orkest, Jacobuskerk.

- zondagmiddag 19 oktober: Concert in de Jacobuskerk.

Gerben Kruisselbrink zal op enthousiaste manier de koor-repetities leiden.

Heb je als zanger zin in een mooi project dat eindigt met een indrukwekkende uitvoering? Schrijf je dan in via onderstaande link. Voor vragen en aanvullende informatie kun je een bericht sturen naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

Speciaal voor mannen die het stuk al kennen: we zijn op zoek naar u! Meld u vooral aan voor de fase na de zomer en maak ons koor compleet.

Direct aanmelden.

Wil je een impressie krijgen van The Armed Man? Bekijk dan het filmpje hieronder

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video